ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019

Ιταλοί στην Επίδαυρο στα πλαίσια του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia1500 Ιταλοί μαθητές Λυκείου έρχονται στην Επίδαυρο συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Magna Grecia.


Το γνωστό  Φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Magna Grecia (FFMG), μετά από την μεγάλη  την μεγάλη  επιτυχία που είχες στις προηγούμενες τέσσερις δράσεις του στην Ελλάδα, επιστρέφει και πάλι αυτή την φορά ακολουθώντας τα βήμα  των Ελλήνων φιλοσόφων, με συμμετοχή  περίπου 1500 μαθητές Λυκείου από την  Ιταλία οι οποίοι συνοδεύονται από τους καθηγητές τους. Παράλληλα φέτος θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία από ολλανδούς μαθητές.


Μιλάμε σίγουρα για μια μοναδική φιλοσοφική εμπειρία που θα ζήσουν οι μαθητές στα πιο γνωστά  μέρη της δυτικής φιλοσοφίας σε  Αθήνα, Κόρινθο, Επίδαυρο, Δελφοί, Μεσσήνη και Λουτράκι.

Το FFMG είναι αποκλειστικά το μόνο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας που αφιερώνεται σε εφήβους. Πρόκειται σίγουρα για μία μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση που θα έχει μία δυνατή  κοινωνική χροιά, μέσω της εκλαΐκευσης και της διάδοσης της κλασικής φιλοσοφίας μέσω βιωματικής μορφή μεταξύ των  μαθητών Λυκείου.


Ο στόχος αυτού του φεστιβάλ φιλοσοφίας δεν είναι άλλος από το να μπορέσει  να προσφέρει στους νέους ευκαιρίες, με διαδρομές και εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία είναι σχετικά με την εμπειρία της φιλοσοφίας. Αυτή η  πρωτοβουλία καταφέρνει να ενώσει  την πολιτιστική δράση με την γεωγραφική εδαφική  πραγματικότητα ανακαλύπτοντας και αξιοποιώντας τον χώρο στον οποίο πραγματοποιείται.

Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας είναι σχεδιασμένο και οργανωμένο  από τις Giuseppina Russo και Iriana Marini, οι οποίες είναι  αντίστοιχα η πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας της Αρχαίας Ελλάδας στη Magna Grecia, μαζί  με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής αλλά επίσης και τον καθηγητή Salvatore Ferrara επιστημονικό διευθυντή αλλά και την καθηγήτρια Annalisa Di Nuzzo υπεύθυνη της μεθοδολογίας
.
Η μεγάλη σημασία και η μεγάλη επιτυχία των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του FFMG το 2011 το βράβευσαν με το μετάλλιο του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας. Προκειμένου να επιτύχει την καλύτερη δυνατή  υλοποίηση του Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στην Ελλάδα τo FFMG έχει κάνει συνεργασία με πολύ σημαντικούς ιταλικούς και ελληνικούς θεσμούς και ιδρύματα.

Share this:

Δημοσίευση σχολίου

 
Back To Top
Copyright © 2019 Αργολικά Νέα. Owned by ΕΝΘΕΣΙΣ